Babice, Široký Důl

05.11.2014 14:36

Měsíc říjen byl ve znamení posledních dvou závodů sezóny 2014. Jednalo se o October cup 2014, který se konal letos v Babicích (okr. Vsetín), a O Putovní pohár VŘSR I.V.Lenina v Širokém Dole (okr. Svitavy). 

4. 10. 2014 Jsme oba týmy vyjeli do Babic. Tady bohužel u mužů nestíhal vypůjčený strojník, který nezapojil pravého proudaře. S časem 22,01 skončili na 59. místě. Ženy si také nevedly moc dobře, díky levé proudařce, která 3 vteřiny "umývala" terč, jejich čas 22,79 nestačil ani na první dvacítku. 

Konkurence byla obrovská, ale největší konkurence zavládla v Širokém Dole, kam jsme vyrazili 25.10. 2014. Soutěž O Putovní pohár VŘSR I.V.Lenina patří mezi jedny z největších soutěží v republice. Zde na startu vystřídalo 208 družstev (12 starých pánů, 49 žen, 147 mužů) a naše ženy i muži byli mezi nimi! Díky nemalým problémům hned z rána (výjezd hlášen okolo půl 6 ráno) se tým žen přesunul na poslední startovní pozici žen (pořadatelům děkujeme). Mezitím odběhly skvělé týmy jako Zahnašovice, Chrášťany, Pravčice, Radíkov.. . Nervozita se navýšila ještě na základně, kde nás zbytečně stresovala paní rozhodčí, 3 minuty na nachystání a mohlo se jít na věc. První start bohužel nevyšel, opakovaný už bude lepší. V tom momentě si nás všiml skvělý komentátor Jakub Paulíček, který chtěl ještě potrápit SDH Zahnašovice (okr. Kroměříž), holky vedly časem 17,41. Ten čas se pro nás zdál nedosažitelný. Při útoku vše klaplo jak mělo a i MY jsme se mohly radovat! Terč se zastavil v čase 17,60 a to znamenalo 3. místo! Druhé místo vybojovaly ženy z Pravčic (okr. Kroměříž) časem 17,44. Obrovská radost vyburcovala i naše muže. Ti šli na řadu až okolo čísla 129. Čekání jsme si zkrátili občerstvením, svařákem a skvělou podívanou na ostatní závodníky. Zdálo se až neuvěřitelné, že i mužům na startu vše klaplo. Zklamání přišlo v momentě kdy voda došla k terčům, hadice praskla, a to znamenalo N. I tak bylo co slavit, vládla nezapomenutelná atmosféra a pokud se bude konat další ročník a my se dovoláme, určitě rádi přijedeme! 

Ještě dodám, v kategorii mužů zvítězili Lavičky (okr. Žďár.n.S.) v čase 14,15. Druhé místo získala Želetava (okr. Třebíč) a třetí Zbora (okr. Púchov). 

 

Videa naleznete na našem facebooku: SDH Hostašovice.

Fotografie: ceiks65.rajce.idnes.cz/O_putovni_pohar_VRSR_Memorial_V._I._Lenina%2C_Siroky_Dul_25.10.2014/